FALU RÖDFÄRG

FILT & SITTUNDERLAG

MÅTT: 135×200 cm
VÄVD AV: Tvårandigt ullgarn på ullvarp
DESIGNAD AV: Mia Svalänge
TILLVERKNING: Røros Tweed AS 100% norsk ull

FALU RÖDFÄRG ORIGINAL

Tillverkad i 100% ull är den mjuk, varm och skön med en äkta lyster som bara naturens material kan ge. När du sveper filten runt axlarna möts jorden och himlen på framsidan. Och som en symbol för skyddande och bevarande egenskaper har du den röda husväggen bakom ryggen. Filten är ett konstverk där formgivaren fritt tolkat Falu Rödfärg och tagit fram en design som rymmer hela det svenska landskapet. Den är en kombination av tradition och nyskapande och håller, liksom Falu Rödfärg, i generationer. Designen innefattar 21 kulörer – vilket speglar antalet naturliga mineraler i Falu Rödfärg.

FALU RÖDFÄRG ORIGINAL BARNFILT

Mått: 100×65 cm

FALU RÖDFÄRG HEMLÄNGTAN

Filten som fått sitt namn Hemlängtan är skapad med inspiration från rödfärgens djupa rötter i den svenska traditionen. En stor, härlig, röd ”vägg” i högkvalitativ ull som lånat sin randning från
originalfilten men är vävd i olika röda nyanser. På samma sätt som de faluröda fasaderna vilar tryggt i vår svenska utomhusmiljö kan den röda filten utgöra en varm, vänlig och trygg punkt i människors hemmiljö.

FALU RÖDFÄRG Vintervärme

Lika speciellt som vårt land är på sommaren, lika exotiskt är det på vintern. Filten som fått sitt namn Vintervärme har likt Hemlängtan fått sin randning hämtad från originalfilten men är vävd i dova blå färgnyanser. Randningen är hämtad från originalfilten, där de olika fälten representerar åkrarna, ängarna, sjöarna, bergen och skogarna, men nu är de snöklädda.

FALU RÖDFÄRG SITTUNDERLAG

Nu gör Falu Rödfärg det lite enklare att bära med sig lite omtanke – Mia Svalänge skapade tre nya färgställningar med samma symbolik och kärlek som Falu Rödfärg Filt och delade dessa i mindre bitar av ögonblick. Falu Rödfärgs sittunderlag är producerade av 100% ren, ny, norsk ull  i slumpvisa mönster. Det är en naturprodukt med unika egenskaper. Ullen isolerar mycket bra, tack vare ullfibernas rippel och absorberar även fukt utan att förlora sin isolerande förmåga
– den värmer dig på en gång.

Röd
Blågrön
Gråsvart
Mått: 45×45 cm.